17 January 2009

Feelings...

hmm..entahlah..sejak akhir2 ni aku rasa x tenang sgt..rasa rindu sgt kt seseorg..tp,mgkn dh takdir Allah...aku mgkn x dpt nk mnemui dia utk suatu masa yg agak lama...hurm~~ rasa sepi n sedih,tp x apelah.. aku dh dpt mlihat diri dia yg terkini,mlalui blog salah seorg kwn aku..n alhamdulillah,dia nmpk gembira...as long as dia bhgia,maka aku dh ckp gembira...nmpkny terpaksa la ak terus mmksa diri aku utk terus 'berpura2' mnutupi bgaimana prsn sbnr aku skrg ni,sgala keresahan n kesedihan yg mnyelubungi diri aku spnjg aku bertapak d bumi india ni...n memaksa diri sndr utk kmbali mnjd diri aku yg sbnr,sblm aku start knal dunia 3 tahun lepas n hilang sifat2 asas yg mmbntuk diri aku..stkt ni aku cme dpt mngembalikan diri aku scara physically,mcm wktu mula2 aku join program diploma dulu...tp,deep inside,aku still lemah...hati aku x dpt nk d jadikan "sekeras" dulu....huhu.. kadang2 aku akn duk sengsorg dlm bilik n lyn perasaan,mngenang balik segala perubahan yg aku dh alami dlm hidup aku smnjk 3 tahun lepas..smpai la perkembangan hidup aku semenjak 2 menjak kblkgn ini...sumtimes..aku 'banjir' gak..haha..
skrg ni aku cm ske lyn satu lgu ni..ni lirik dia...

ST12 - Jangan Pernah Berubah

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Reff:[*]
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

[**]
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Back to Reff:[*] , [**]

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya


hmm..dlm hati aku hanya Allah yang tahu...aku akn cbe utk terus bertahan..pintu hati aku sbnrny cm dh ttutup utk mnerima sesape dlm hidup aku..xpe la,psl hal takdir ni aku serahkn pd Allah spenuhny...jika ade rezeki n jodoh aku ngan sesape,alhamdulillah...kalo xde,aku redha..aku akn dedikasikn spenuh hidup aku utk memberi khidmat pd masyarakat n agama Islam yg amat aku cintai,InsyaAllah jika ditakdirkn aku utk berseorangan dlm menjalani kembara hidup ini..ape yg penting,skrg ni aku akn cbe bangkit kmbali n berikan spenuh tumpuan dn usaha dlm pljrn aku...aku akn tunikan permintaan terakhir arwah mak aku n jd seorng doktor dgn sbaik mgkn...ku pasrah padaMu tuhan..jika Engkau takdirkan dia milikku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku..jika dia tidak ditakdirkan untukku,Ya Allah,bawalah dia pergi jauh dariku,dan hilangkanlah bayangnya dari terus menghuni ruang hatiku,menyelubungi aku dgn keresahan dan kegelisahan..amin...

2 comments:

RoSe (^.^) said...

Amal2....sedih juga saya baca luahan hati Amal nie...to geram pun ada..

Tp Amal as a sis who know the story (maybe not all, but part of it), I would like to give u some advice.

Like this, u know d girl only like u as a friend. nothing more and nothing less. Maybe even sbg adik, Amal. My advice to u is, respect her decision. Yeah, maybe mmg ssh utk Amal utk terima, pedih hati or what...Tp, Amal jgn la buat diri Amal mcm nie. Amal yg merana.

Infact, org kata tau ttg Amal. Benda nie sis x nak la ckp. Amal sedia maklum. Sis x nak u bodohkan diri sendiri. D one u admire tue pun dah ada someone. Amal pun tau. Jgn la keruhkan apa2 keadaan..Biar la dia bahagia. Mcm Amal kata, if ada jodoh, ada la..Tp x payah la nak terhegeh pada yg x sudi...

Like Amal said, lebih baik Amal study baik2 utk tunaikan permintaan arwah mak Amal utk jadi dr. yg berjaya...

Sis harap Amal x terasa hati. Tp its something u must snap out of...Life, is always like this.Never fair tp semuanye ada hikmahnye...

shakdunbite said...

em...ammal...
secara jujur.... ak rase ko take dis "matter" tooo serious la....

mmg ia.. melibatkan hati n perasaan.. n ak tau ko nk yg terbaik utk ko... tapi kite kene realistic... bkn seme yg kita idamkan kita bleh dapat...

da only thing u can do now... juz let her go.. biar je perasaan tu berlalu...
kalu ko keep on thinkin bout her... u hurt yorself more...

as a man... u have 2 b strong... tambah2 ko duk kat negare org... myb dlm mase bbrape thn ko pulang as a new "person" yg lbih matang dlm handle isu2 cm nie...

mcm rose kate la...
seme bende hapen for a reason...
think positive n b positive...

myb r mase dulu kale kite xde r rapat ngat... tapi i do care bout my frens....

ammal!! chayok!
cpt balik jadi Dr...

p/s: nnti2 leh le jadik private Dr utk family ak... ece..ece...